Spring naar content

De Kunst van Mindful Bewegen: Voordelen van Bewust Trainen

Ik, als sportvrouw en coach, begrijp het belang van zowel lichaam als geest bij het bereiken van fitnessdoelen. En ik ben niet de enige. Er is een toenemende erkenning van de kracht van ‘mindful bewegen’ in de fitnesswereld. Hier duiken we in wat het betekent om bewust te trainen bij MVMT en hoe je dit in je eigen training kunt integreren.

Mindful bewegen

Wat is Mindful Bewegen?

Bewust bewegen is de praktijk van het in volledige verbinding zijn met je lichaam tijdens lichamelijke activiteit. Het gaat om het luisteren naar de signalen van je lichaam, je ademhaling en hoe je spieren aanvoelen. In plaats van je te laten meeslepen door de muziek in je oortjes of gedachten over wat je nog moet doen na de training, draait het allemaal om het ‘hier en nu’.

Voordelen van Mindful Bewegen

Bewust bewegen heeft meerdere voordelen. Ten eerste kan het je helpen beter te presteren. Als je je concentreert op de taak die je doet, kun je meer gewicht heffen, verder rennen, of die ene pose in yoga langer vasthouden.

Daarnaast helpt mindful bewegen je ook om beter te luisteren naar je lichaam. Je wordt je bewuster van je grenzen en je kunt ze met respect benaderen. Dit kan blessures voorkomen en je helpen sneller te herstellen van workouts.

Ten slotte heeft bewust bewegen een kalmerende werking op je geest, net als meditatie. Het kan stress verminderen, je humeur verbeteren en zelfs je nachtrust verbeteren.

Hoe Begin je met Mindful Bewegen?

Wil je beginnen met bewust bewegen? Probeer dan deze eenvoudige stappen: schakel alle afleidingen uit, sluit je ogen en focus op je ademhaling. Voel hoe je lichaam beweegt bij elke ademhaling. Als je je workout begint, concentreer je dan op hoe je spieren voelen bij elke beweging. Luister naar de signalen van je lichaam en respecteer je grenzen.

Bij MVMT zijn we gepassioneerd over mindful bewegen. We zijn er om je te helpen deze vaardigheid te ontwikkelen en te integreren in je workouts. Doe mee met ons en ontdek de kracht van bewust bewegen!